Завантажити ще

Еліна Світоліна повернула звання першої ракетки України

Еліна Світоліна повернула звання першої ракетки України
Фото: REUTERS/Toby Melville

Еліна Світоліна офіційно повернула собі звання першої ракетки України. Згідно з оновленим 17 липня рейтингом Жіночої тенісної асоціації (WTA), 28-річна українка займає 27-му позицію. 

26-річна Ангеліна Калініна стала другою ракеткою України та займає 28-му позицію у рейтингу WTA. Світоліна завдяки Вімблдону-2023 відіграла 49 позицій світового рейтингу, а Калініна втратила дві.

Еліна Світоліна повернула звання першої ракетки України через рік після втрати цього статусу. У квітні 2022 року Світоліна повідомила про свою вагітність, а вже у червні Ангеліна Калініна випередила її у світовому рейтингу. Після нарождення доньки Еліна Світоліна повернулася до тенісу у квітні 2023 року як 1344-та ракетка світу. На Вімблдоні-2023, який проходив 3-16 липня, Світоліна дойшла до півфіналу. Калініна вилетіла у другому колі.

У топ-50 світового рейтингу також входять 21-річна Марта Костюк (35-та позиція) та 34-річна Леся Цуренко (46-та позиція). Топ-7 рейтингу WTA не змінилися. Першою ракеткою світу залишилася польська тенісистка Іґа Свьонтек, яку Еліна Світоліна обіграла у чвертьфіналі Вімблдону. На другому місці як і раніше білоруська тенісистка Аріна Соболенко, яка програла у півфіналі Вімблдону. Чемпіонка Вімблдону-2023 чешка Маркета Вондроушова піднялася на десяту позицію світового рейтингу WTA. 

13 липня Людмила Кіченок стала першою українкою, яка виграла Вімблдон. Тенісистка стала чемпіонкою турніру у змішаному парному розряді разом із хорватом Мате Павичем.