19 травня
Завантажити ще

Ольга Харлан здобула золото на турнірі серії Сателіт FIE

Ольга Харлан здобула золото на турнірі серії Сателіт FIE
Фото: https://t.me/nocukraine

Українська спортсменка Ольга Харлан здобула золото на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях. Про це повідомляє Telegram-канал Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України.

- Маємо подвійний п'єдестал на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях, який відбувається цього вікенду в турецькому Стамбулі, - повідомили в МОК. - Переможно відкрила олімпійський сезон, зійшовши на найвищий щабель п'єдесталу пошани, Ольга Харлан. Наша титулована спортсменка виграла спочатку шість боїв у групі, а потім ще п'ять у турі прямого вибування. Зокрема, у чвертьфіналі з перевагою в один удар взяла гору над британкою Кейтлін Максвелл (15:14), у півфіналі змусила скласти зброю чемпіонку Європи та віцечемпіонку світу-2022 Анну Башту з Азербайджану (15:10), а у фіналі, який перетворився в українське дербі, здолала подругу за командою Аліну Комащук (15:8).

Раніше Харлан на старті першості планети впевнено здолала росіянку Смирнову (15:7). Втім, після поєдинку вона відмовилася від традиційного ритуалу – рукостискання. Росіянка вимагала дискваліфікувати Харлана. Судді її протест відхилили, тож досвідчена українка пройшла до наступного раунду. Проте організатори змагань дискваліфікували Харлана за неповагу до опонентки з РФ.

Згодом Міжнародна федерація фехтування призупинила дискваліфікацію українки для участі у командних змаганнях. Там збірна України дійшла до півфіналу і досягла прогресу в рейтингу для кваліфікації на Олімпійські ігри. МОК персонально запросив Харлан на змагання.

Новини по темі: фехтование Ольга Харлан