Завантажити ще

Світоліна зі сльозами на очах знялася з Australian Open - 2024 через біль у спині

Світоліна зі сльозами на очах знялася з Australian Open - 2024 через біль у спині
Фото: REUTERS/Eloisa Lopez

Перша ракетка України Еліна Світоліна знялася Australian Open-2024 через біль у спині. Про це повідомив "Великий теніс України". Під час матчу четвертого кола проти 19-річної чешки Лінди Носкової 29-річна тенісистка викликала на корт лікаря. Після медичного тайм-ауту Світоліна знялася.

Трибуни Margaret Court Arena аплодисментами провели українку, яка розплакалась, залишаючи Australian Open. На пресконференції Світоліна розповіла, що ніколи не відчували такий біль, їй здалося, що хтось вистрілив в спину.

- У мене був спазм, або я не знаю точно, що це, але це був стріляючий біль, який я відчула в першому геймі, під час останніх двох очок. Я нічого не могла зробити… Спина просто заблокувалася… Тому, так, мені дуже боляче навіть ходити, повертатися. Я не можу рухатися з боку в бік. Це дуже дивне відчуття, - розповіла тенісистка.

Еліна Світоліна виразила сподівання на те, що це короткострокова проблема. Перша ракетка України втретє в кар'єрі та вперше з 2019 року не змогла дограти свій поєдинок через травму.

Водночас 23-річна Даяна Ястремська на Australian Open - 2024 перемогла 34-річну “нейтральну” білоруску Вікторію Азаренко та вперше вийшла у чвертьфінал турніру Grand Slam. Далі українка зіграє проти Лінди Носкової. Носкова також вперше зіграє у чвертьфіналі "мейджора". 

  • Даяна Ястремська у першому колі Australian Open обіграла чинну чемпіонку Вімблдона, чешку Маркету Вондроушову.
  • Леся Цуренко у третьому колі Australian Open-2024 програла другій ракетці світу з Білорусі, "нейтральній" Аріні Сабаленко.