Завантажити ще

Батько української тенісистки, яка потиснула руку росіянці, назвав це помилкою

Батько української тенісистки, яка потиснула руку росіянці, назвав це помилкою
Фото: facebook.com/UkrainianTennisFederation

16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр спровокувала скандал, коли 20 січня потиснула руку росіянці Владі Мінчовій, якій поступилася на юніорському Відритому чемпіонаті Австралії 2024 (Australian Open ). Батько спортсменки запевнив, що вона патріотка, а її вчинок був помилкою через брак досвіду. Про це інформує Федерація тенісу України.

- Лізі всього 16 років, вона ще не має справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam... На початку кар'єри важко з таким впоратися і не нервувати. На жаль, моя дочка не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – стисла руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Це, безумовно, була помилка, про яку Ліза дуже шкодує та запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам'ятатиме, хто є хто. Насправді вона щира патріотка України, – зазначив Костянтин Котляр.

У ФТУ зазначили, що підтримують спільну позицію українських тенісистів не проводити рукостискання із представниками країн-агресорів. У Федерації запевнили, що всі гравці про це повідомлені та підтримують таку позицію. Але завжди можуть бути помилки, і саме така помилка в суботу сталася з тенісисткою.

  • 20 січня Котляр на юніорському Відритому чемпіонаті Австралії поступилася росіянці Владі Мінчевій. Після завершення зустрічі українка вирішила потиснути руку представниці РФ. Такий вчинок Єлизавети викликав обурення у багатьох українських уболівальників.
  • Також 20 січня перша ракетка України Еліна Світоліна впевнено вийшла до 1/8 фіналу першого цього року турніру серії Великого шолома - Відкритого чемпіонату Австралії. Таким чином вперше в історії в 1/8 фіналу Australian Open зіграють одразу три представниці України.