1 червня
Завантажити ще

Українка Ольга Харлан здобула "срібло" на Кубку світу

Українка Ольга Харлан здобула
Фото: t.me/nocukraine/

Українська спортсменка Ольга Харлан здобула срібні нагороди на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях у болгарському Пловдіві. Це завершальні змагання перед Олімпійськими іграми, йдеться у заяві Національного олімпійського комітету та національної олімпійської збірної України.

- Наша олімпійська чемпіонка розпочала виступ в основній сітці змагань із перемоги над "нейтральною" спортсменкою з країни-агресорки Ганною Смирновою (15:8). Харлан принципово не знизала руку суперниці як на торішньому чемпіонаті світу, так і зараз. Після цього українка впевнено взяла гору над трьома суперницями - італійками Елоїзою Пассаро (15:7) і Росселлою Грегоріо (15:5), а також американкою Елізабет Тартаковський (15:8). У півфіналі Харлан у напруженому протистоянні перемогла дворазову чемпіонку світу (2022, 2023) з Японії Місакі Емурой (15:13). Однак у фіналі поступилася першим номером світового рейтингу FIE француженці Сарі Бальзер (8:15), - розповіли в комітеті.

У НОК зазначили також, що чергова медаль Кубка світу стала 33-ю у кар'єрі Ольга Харлан. А вже в неділю Харлан воює за нагороди командних змагань.