19 травня
Завантажити ще

Українська збірна з фехтування виборола перше за 7 років золото на Кубку світа

Українська збірна з фехтування виборола перше за 7 років золото на Кубку світа
Фото: t.me/nocukraine

Вперше за останні сім років жіноча збірна України з фехтування виборола золото на етапі Кубка світу. Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті України (НОК).

- Українські шпажистки Влада Харькова, Олена Кривицька, Джоан Фейбі Бежура та Інна Бровко здобули командне "золото" Кубка світу в італійському Леньяно, перемігши у фіналі-трилері збірну Південної Кореї - 41:40, - вказали у НОК.

В комітеті додали, що це перше за сім років командне золото українських шпажисток на етапі Кубка світу.

За даними НОК, у 1/8 українська команда перемогла збірну Естонії (39:34), в 1/4 – бронзових медалісток Олімпіади-2020 та чинних віцечемпіонок світу представниць Італії (45:36), а у півфіналі здолали Гонконг (45:40).

- Фінальний поєдинок проти лідерок світового рейтингу перетворився на трилер, у якому українські шпажистки спочатку поступалися чотирма уколами, потім вели шість. У підсумку основний час завершився з рівним рахунком, і долю золота вирішила додаткова хвилина, в яку чемпіонка Європи Влада Харькова зуміла вирвати перемогу для України (41:40), - додали в комітеті.

У жовтні українська шаблістка Ольга Харлан стала другою на етапі Кубка світу з фехтування, який відбувся в Алжирі, здобувши свою першу медаль у сезоні.

 

Новини по темі: спорт фехтование